wie zijn wij

vzw Kinderland is een organisatie Jeugdhulp. Als Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning (CKG) richten wij ons op gezinnen met kinderen van 0 tot en met 12 jaar, die een hulpvraag stellen omdat het opvoedingsgebeuren voor ouder en/of kind vastloopt of dreigt vast te lopen.

vzw Kinderland heeft drie afdelingen. In CKG Kinderland (Berlaar) organiseren wij dag- en nachtopvang voor zowel een korte als een lange periode. In CKG De Kleine Kameel (Lier) bieden wij thuisbegeleiding of oudertraining. In CKG De Kleine Parachute (Vilvoorde) kunnen thuisbegeleiding of oudertraining ook gecombineerd worden met dagopvang van het (jonge) kind.

Het CKG is een actieve partner bij de samenwerkingsverbanden 1 Gezin 1 Plan, respectievelijk het samenwerkingsverband Trawant in de provincie Antwerpen en het samenwerkingsverband Halle-Vilvoorde in de provincie Vlaams-Brabant.
Tot slot organiseert vzw Kinderland in Grimbergen de Opvoedingswinkel, in samenwerking met het gemeentebestuur en het Huis van het Kind.

Wij zijn een middelgrote organisatie met een sterk inhoudelijke visie, niet onbelangrijk binnen het sterk veranderende landschap van de jeugdhulp. Om dagelijks onze kwaliteitsvolle (dag)opvang en hulpverlening te realiseren, kunnen wij rekenen op de professionele kwaliteiten van onze medewerkers. Wij stimuleren een fijne werkomgeving met een kwaliteitsvolle teamwerking, waar overleg en groeikansen voor de medewerkers hoog in het vaandel staan.

vzw Kinderland en haar afdelingen hebben als CKG nog maar een korte geschiedenis (sinds 1995), maar kunnen bogen op een lange traditie als ‘Schoolkolonie’ (sinds 1908) en ‘Kinderopvangcentrum’ (sinds 1980). Het zit in het DNA van de organisatie om, steeds opnieuw, vernieuwend na te denken hoe wij ons aanbod jeugdhulp optimaal kunnen afstemmen op de evoluerende hulpvraag van de ouders en de kinderen die ons zijn toevertrouwd.